1 fej hagyma champion gomba,(lehet üveges szeletelt gomba is) 3 dl főzőtejszín 1 csapott ek liszt fehérbors feketebors pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát olajban üvegesre pirítjuk egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, fehér-, feketborsot és a felaprított gombát. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel (csontlével), letakarjuk pároljuk.
Közben a főzőtejszínt csomómentesre keverjük a lisztel. Ha a gomba megfőtt hozzáadjuk. Kb még 2-3 perig főzzük.
A hét vicce
Pistike ül a buszon, mikor felszáll egy öreg nénike, és odabiceg mellé. - Néni, fáj a lába? - kérdezi Pistike. - Igen, fáj. - És a néni gyerekkorában átadta a helyét az idősebbeknek? - Igen, kisfiam. - Na látja... ezért fáj.