Slt csirkecomb
2005.07.12. 18:54
Recept: katt a tovbb gombra!!
- Hozzvalk:
4 egsz csirkecomb 2 ek olvaolaj 1 dl csirke csontl (leves is lehet) 1/2 dl fehrbor 3-4 gerezd fokhagyma (zls szerint) 1 ek mustr 0,5 kg mexiki zldsgkeverk 0,5 kg burgonya s csirke fszerkeverk
- Elkszts:
A csirke combokat megtiszttjuk, (a bõrt nem kell lehzni, ez ropogsra sl!) Mindkt oldalt megszzuk. (A sval vigyni kell, mert a hsl is ss) A combokat beletesszk tûzll tlba, vagy tepsibe. A hslbe beletesszk a zzott fokhagymt, a mustrt, jl sszekverjk s a hsra ntjk,(nem kell, hogy ellepje)megszrjuk csirke fûszerkeverkkel s egy jszakra a hûtõbe tesszk.
Msnap a hst a stõbe tesszk (kzpre, hogy az alja s a teteje egyformn sljn),s flkszre stjk.
Mikor mr slni kezd a hst locsoljuk meg a fehrborral s idõkznknt a levvel is.
Kzben a megtiszttott burgonyt kockra vagy cikkekre vgva megfõzzk,(nem egsz puhra).
Majd a Mexiki zldsgkeverket s a burgonyt a hs kr rakjuk, hogy a tepsiben lvõ l is rje.
Kszre stjk, ha a hst ropogsra akarjuk stni a felsõ rszt egy kicsit mg megpirthatjuk.
Sts 180-200 fokon.
|