Bolognai spagetti
2005.07.12. 18:58
Recept: katt a tovbb gombra!!!
- Hozzvalk:
40 dkg spagetti 1/2 dl olaj 1 kis fej reszelt vrshagyma 1 szl srgarpa 1 darabka zeller 1 zellerlevl 10 dkg darlt marha v. sertshs 5 ppos ek. paradicsompr s trtt bors 1 gerezd fokhagyma 1 babrlevl 1 gacska friss rozmaring 1 pohr vz
- Elkszts:
Az olajban megpirtjuk a reszelt vrshagymt, mikor srgulni kezd, belereszeljk a srgarpt s a kis darabka zellert, ezzel erõs lngon tovbb pirtjuk, majd beletesszk a hst, s ismt tovbb pirtjuk, mg a hs mindentt fehr nem lesz.
Ekkor flengedjk a paradicsomprvel, beletesszk a fûszereket, a vzzel felhgtjuk, s lefedve, nagyon lass tûzn, legalbb 2 ra hosszat forraljuk. Kzben csak arra vigyzunk, hogy ne sûrûsdjn tlsgosan be, ne gjen oda. Egy kevs vizet nthetnk utna. Ez idõ alatt a belevalk zes, sûrû mrtss fõnek ssze.
A spagettit ss vzben a szoksos mdon megfõzzk, leszûrjk, s tlaljuk. A tszta tetejre mrtst tesznk, s meghintjk parmezn sajttal.
|